Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski z plackami ziemniaczanymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gr
mąka 2 łyżki
cebula 0,5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
tłuszcz do smażenia
Na gulasz:
mięso gulaszowe 400 gr
pomidory krojone z puszki 1 op
pieczarki 4 szt
cebula 1 szt
chili szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta
olej 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
przyprawy 1 do dań węgierskich

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski z plackami ziemniaczanymi

Placki;
Ziemniaki zetrzeć razem z cebulą, dodać mąkę przyprawy i dobrze wymieszać. Usmażyć na tłuszczu placki ziemniaczane.

Gulasz:
Mięso pokroić w niedużą kostkę, przyrumienić na tłuszczu, dodać cebulę i pokrojone drobno pieczarki. Wysmażyć. Pod koniec dodać przyprawy i pomidory z puszki, lekko rozdrobnione. Odparować gulasz.

Placki pokroić w paski , Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę gulaszu, położyć pokrojone placki i przykryć gulaszem. Zapiec .. ok 15- 20 min w temp 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 07.01.2014 22:34
fajny przepis
AURELKA 08.08.2013 22:23
bardzo pyszne
Henryka2 16.02.2011 10:30
Luna19, jakoś mi to zdjęcie do Twoich zdjęć nie pasuje.Czy to na pewno Ty?
MAŁGORZATA108 15.02.2011 19:33
Jakoś dziwnie wygląda na tym zdjęciu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak