gulasz węgierski

gulasz węgierski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wpieprzowina lub wolowina

    40 dag
  • cebula

    25 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania gulasz węgierski

Składniki:2łyżki ostrej papryki,ząbek czosnku, 1kg kapusty kiszonej,2listki laurowe,pół pęczka natki pietruszki.
Cebulę posiekać,a boczek pokroic w drobna kostkę,Mięso umyć i pokroić w 2 cm kostkę.Boczek wytopić na patelni.Skwarki wyłowić.A na uzyskanym tłuszczu usmażyć mięso.Gdy sie mocno zarumieni dodać cebule,przyprawić sola i pieprzem,oprószyć mąką i ostrą papryka.Zasmażyć ,a następnie zalać rozpuszczona kostka rosołowa.Dodać kiszona kapustę,i listki laurowe.Garnek z gulaszem przykryć i dusić potrawę 1 godz.i 15min.na średnim ogniu.Bezpośrednio przed podaniem przyprawić do smaku,posypać odłożonymi skwarkami i posiekana natka.:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Anna141
Anna141 31.03.2011 09:54
palce lizać :)
mundek1011 11.11.2010 20:24
smaczny
MAŁGORZATA108 26.05.2010 19:37
Żeby tylko wyszedł naprawdę ostry.
beata.81 29.04.2010 13:08
smakuje rewelacyjnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat