Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wpieprzowina lub wolowina
40 dag -
cebula
25 dag -
boczek wędzony
10 dag
Przepis i sposób przygotowania gulasz węgierski
Cebulę posiekać,a boczek pokroic w drobna kostkę,Mięso umyć i pokroić w 2 cm kostkę.Boczek wytopić na patelni.Skwarki wyłowić.A na uzyskanym tłuszczu usmażyć mięso.Gdy sie mocno zarumieni dodać cebule,przyprawić sola i pieprzem,oprószyć mąką i ostrą papryka.Zasmażyć ,a następnie zalać rozpuszczona kostka rosołowa.Dodać kiszona kapustę,i listki laurowe.Garnek z gulaszem przykryć i dusić potrawę 1 godz.i 15min.na średnim ogniu.Bezpośrednio przed podaniem przyprawić do smaku,posypać odłożonymi skwarkami i posiekana natka.:)
Komentarze (4)