Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz węgierski

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wpieprzowina lub wolowina 40 dag
cebula 25 dag
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz węgierski

Składniki:2łyżki ostrej papryki,ząbek czosnku, 1kg kapusty kiszonej,2listki laurowe,pół pęczka natki pietruszki.
Cebulę posiekać,a boczek pokroic w drobna kostkę,Mięso umyć i pokroić w 2 cm kostkę.Boczek wytopić na patelni.Skwarki wyłowić.A na uzyskanym tłuszczu usmażyć mięso.Gdy sie mocno zarumieni dodać cebule,przyprawić sola i pieprzem,oprószyć mąką i ostrą papryka.Zasmażyć ,a następnie zalać rozpuszczona kostka rosołowa.Dodać kiszona kapustę,i listki laurowe.Garnek z gulaszem przykryć i dusić potrawę 1 godz.i 15min.na średnim ogniu.Bezpośrednio przed podaniem przyprawić do smaku,posypać odłożonymi skwarkami i posiekana natka.:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 31.03.2011 09:54
palce lizać :)
mundek1011 11.11.2010 20:24
smaczny
MAŁGORZATA108 26.05.2010 19:37
Żeby tylko wyszedł naprawdę ostry.
beata.81 29.04.2010 13:08
smakuje rewelacyjnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak