Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski .

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 gram
woda 200 ml
mąka pszenna 1 łyżka
masło 2 łyżeczki
pieprz
sól
śmietana 18 proc 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski .

Kroki postępowania

1
Nasz gulasz zaczynamy od napełnienia garnka 1,5 litra wody i włożeniem do niego mięsa i pokrojeniem go .
Krok 1 - Gulasz węgierski . foto
2
Mięso podgotowujemy na niedużym ogniu dodając odrobinę soli .
Krok 2 - Gulasz węgierski . foto
3
Kawałki karkówki kroimy na drobną kostkę i dalej gotujemy .
Krok 3 - Gulasz węgierski . foto
4
Do gotującego się mięsa wrzucamy nasze masło oraz kostkę bulionową .
Krok 4 - Gulasz węgierski . foto
5
Dalej dusimy na małym ogniu .
Krok 5 - Gulasz węgierski . foto
6
Mięso dusimy tak długo aż będzie miękkie a nasz gulasz nabierze koloru .
Krok 6 - Gulasz węgierski . foto
7
Do gotowego mięsa dodajemy śmietanę , mąkę pszenną i dokładnie mieszamy , do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem .
Krok 7 - Gulasz węgierski . foto
8
Gotowy gulasz możemy podawać z plackami ziemniaczanymi .
Krok 8 - Gulasz węgierski . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 23.03.2013 10:43
bardzo smaczny przepis
kate.500 12.02.2013 12:03
pysznie wyglada
ONY_za_kare 10.02.2013 12:20
pycha! uwielbiam
Ela15 08.02.2013 07:59
mniam
w mojej kuchni 06.02.2013 13:54
taki lubię
aisza1 06.02.2013 13:50
wygląda apetycznie i pewnie jeszcze lepiej smakuje
fotoviderek 06.02.2013 09:49
Pyszne mięsko. Ślinka cieknie :)
tessinka 05.02.2013 22:31
u mnie też dzisiaj gulasz :)
meg1984 05.02.2013 20:39
rewelacyjny
Joannasz3190 05.02.2013 20:27
Idealny do placków ziemniaczanych :)
gosia56 05.02.2013 20:26
pycha
Gracer 05.02.2013 20:20
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak