Gulasz wege z kabaczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

  • przecier pomidorowy

    200 g
  • marchew

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • chili

  • oliwa

  • parówki

    kilka sojowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki sojowe kroimy w mniejsze kawałki i podsmazamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie na patelni lub w garnku z grubym dnem. Kabaczek obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy.Marchew obieramy, myjemy, kroimy w kostke i dodajemy do garnka.Zalewamy szklanką wody,dodajemy przecier. Dodajemy też starty zabek czosnku i przyprawy. Dusimy ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 12.10.2012 19:41
dziekuję
emeslive 10.10.2012 12:41
Fajny pomysł. Wygląda zachęcająco!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat