Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz według Moniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
papryka 1 szt
cebula 1 szt
marchew pól szt
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat
pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz według Moniki

Mięso kroimy w kostkę o posypujemy przyprawami i obsmażamy na oliwie na złoty kolor.Paprykę kroimy w paseczki cebulę w półplasterki lub kostkę ,marchewkę w półplasterki,czosnek drobno siekamy.Pokrojone warzywa dodajemy do podsmażonego mięsa i jeszcze chwilę smażymy mieszając.
Następnie mięso z warzywami zalewamy wodą dodajemy koncentrat mieszamy nakrywamy rondelek pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu aż mięso będzie mięciutkie, w razie potrzeby doprawiamy..Podajemy z kaszą gryczaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak