Gulasz warzywny z parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • marchewki

    3 szt
  • parówki

    5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pietruszka zielona

    1
  • mąka

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Kurkuma mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaczki i marchewkę kroimy w kostkę, paprykę, parówki(po skosie) i cebulę w podłużne paseczki. Wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy dodając stopniowo przyprawy(papryka i kurkuma nada daniu kolor czerwony), zagęszczamy mąką, na końcu dodajemy kostkę rosołową i posypujemy świeżą natką pietruszki.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat