Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywny w dyni

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 20 dag
cebula 1 sztuka
kiełbasa 1 laska
parówki 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
papryka marynowana 1/2 słoiczka
cukinia 1/2 sztuki
dynia 1,5 sztuki (małe)
sól i pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
szynka kilka plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny w dyni

Kroki postępowania

1
Cebulkę poszatkować, mięso z szynki pokroić w kostkę. Wrzucić cebulkę na patelnię z olejem i lekko zarumienić. Dodać mięso z szynki. Następnie pokroić w kostkę cukinię i pół dyni, kiełbasę i parówki w mniejsze kawałki.
Krok 1 - Gulasz warzywny w dyni foto
2
Szynkę pokroić w kwadraciki. Wszystko dodać na patelnię i smażyć ok. 8 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w mniejsze kawałki paprykę marynowaną oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
Krok 2 - Gulasz warzywny w dyni foto
3
Przyprawić do smaku i podsmażać jeszcze chwilkę. Całą dynię obkroić u góry (tak aby pozostał "kapelusz") i z wnętrza wyjąć jej miąższ i nasiona.

Gulasz przełożyć do dyni i podawać ciepłe na stół. Smacznego.
Krok 3 - Gulasz warzywny w dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 19.10.2015 11:43
jak fajnie podany :)
Krzysztof15 19.10.2015 06:24
super pomysł
Renataj 18.10.2015 22:44
Smaczny przepis i pomysłowa forma podania:)
mirosława4 18.10.2015 19:25
ciekawa propozycja na obiad :)
dollce 18.10.2015 18:06
super propozycja
Madzai 18.10.2015 17:39
Super podane
Franciszek 18.10.2015 16:11
nie podane
Bernadeta1 18.10.2015 15:48
Jesienne smaczne jedzonko, super podane
Aannkaa82 18.10.2015 15:46
Oryginalny sposób podania :)
Benita 18.10.2015 15:22
Znakomity pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak