Gulasz warzywny a'la leczo

Gulasz warzywny a'la leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 szt
  • ogórki

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • kiełbasa cienka

    30 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka

    4 (kolorowa)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz warzywny a'la leczo

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz warzywny a'la leczo foto
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania gulaszu. Warzywa dokładnie myjemy. Paprykę obieramy, oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Ogórki obieramy i kroimy w półplasteki. Z pomidorów usuwamy miąższ, kroimy na niewielkie kawałki.
Krok 2 - Gulasz warzywny a'la leczo foto
Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasteki, podsmażamy na tłuszczu razem z posiekaną cebulą. Następnie wrzucamy paprykę oraz ogórki. Dokładnie mieszamy i dusimy około 20 minut na niewielkim ogniu. Po tym czasie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 10 minut.
Krok 3 - Gulasz warzywny a'la leczo foto
Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Podajemy z ryżem lub świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Seba 06.12.2013 09:21
bardzo smaczne
IKrakowianka 03.11.2013 17:44
świetna propozycja obiadowa
EmciaPichci 23.07.2013 15:45
ależ pyszności :)
Dorota59 06.06.2013 20:07
ale mi narobiłaś ochoty na leczo
olkaaa 11.11.2012 10:29
super przepis
Dorian 17.09.2012 08:12
apetyczny
smakowita 01.09.2012 19:31
smaczny
RenataZ-et 19.08.2012 09:02
Dobry obiadek
kate.500 16.08.2012 14:08
pycha
caralajna 16.08.2012 09:23
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat