Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 szt
ziemniaki 3-4 szt
ogórki małosolne 2 szt
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
pieczaeki 4 szt
natka pietruszki 1/2 peczka
sól, pieprz
olej do smażenia
Bulion grzybowy 2 szt
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i kroimy w duz kostkę. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Miąższ kroimy w kawałki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, miaższ kroimy w duża kostkę. Pieczarki oczyszczamy i wraz z ogórkami kroimy w dużą kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osączamy i siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w mała kostkę.
Rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Wsypujemy pieczarki, paprykę, orórki i ziemniaki. Wkładamy pomidory i starannie rozgniatamy widelcem. Dodajemy przecier pomidorowy oraz kostki bulionowe. Dusimy 20 minut, cały czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Gulaszem polewamy ryż, posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 09.01.2012 13:33
może być dobre
piekarz29 13.12.2011 22:20
ciekawe
wolochski 15.06.2011 23:23
super
marcin36 03.02.2011 12:56
smaczne
marcin36 03.02.2011 12:56
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak