Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywno-mięsny z makaronem
Mięso kroimy na kawałki.
Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy.
Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił" aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu.
Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą.
Gotujemy kilka minut.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.