Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w wersji pieczonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 1/2 kg
cebula 1 szt
ogórek kiszony 5 dużych
Czarnuszka nasiona Prymat 1 szczypta
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w wersji pieczonej

Mięso kroimy w kostkę. Wkładamy do żaroodpornego naczynia. Cebulę i ogórki siekamy i dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą tak, żeby przykryło mięso. Dodajemy wszystkie przyprawy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 30 min-45 min aż woda wyparuje a mięsko będzie miękkie.

Lżejsza alternatywa do duszonej wersji dania, czy rolad. Pasuje do pieczonych ziemniaków i surówki z ogórka kiszonego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.01.2017 13:49
dobre, piecze sie i mozna robić coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak