Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 700 gram
marchew 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por (biała część) 1
seler korzeniowy 1/2 sztuki
śmietana 30% 100ml.
pomidory krojone z puszki 150 ml.
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w sosie śmietanowo-pomidorowym

Mięso myjemy i kroimy na dużą kostkę, lekko solimy i posypujemy pieprzem .

Por kroimy drobno i dodajemy do mięsa.

Następnie całość podsmażamy na patelni.

Warzywa korzeniowe ( marchew , seler i pietruszkę ) ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Do dużego garnka wkładamy warzywa, dodajemy podsmażone mięso, dodajemy pomidory z puszki i gotujemy około 30 minut.

Jak mięso jest miękkie dolewamy śmietanę i 5 minut dusimy następnie doprawiamy.

Gulasz podajemy na ciepło np. z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.03.2017 12:26
pyszne danie obiadowe :-)
adelajda 25.03.2017 17:34
dobre danie
Grazyna0211 25.03.2017 14:49
smaczne danie
Agnieszka-87-25 25.03.2017 13:18
zupka smaczna
Janina 24.03.2017 22:47
Lubię takie;))
Babeczka35 24.03.2017 21:01
Pyszne danie.
Marta1986 24.03.2017 20:11
bardzo smaczne
Ewelina1991 24.03.2017 19:23
smacznie wygląda
wwwiolka 24.03.2017 18:44
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak