Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    600 g
  • woda

    1,5 litra
  • cebula

    1 szt
  • ogórki kiszone

    4 szt
  • marchew

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • liść laurowy

    3 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • oregano

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką foto
Karkówkę kroję w kostkę. Mięso oprószam mąką i podsmażam na oliwie.
Krok 2 - Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką foto
Mięso przekładam do garnka. Wlewam wodę. Dodaję papryki mielone, kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około godziny.
Krok 3 - Gulasz staropolski z ogórkiem i marchewką foto
Cebulę kroję w kostkę. Dodaję do gulaszu. Ogórki i marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Także dodaję do gulaszu. Mieszam i gotuję jeszcze przez 30 minut.

Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Podaję z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 04.05.2016 07:37
wygląda pysznie
Ela427 03.05.2016 15:38
pyszne jedzonko
Ewelina1991 03.05.2016 09:41
pysznie wygląda
Agnieszka-87-25 03.05.2016 09:17
uwielbiam takie
Bernadeta1 02.05.2016 23:51
bardzo smaczny gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat