Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz słowiański ( gjuwecz)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg.
olej 5 dag
cebula 3 szt.
pomidor 7 szt.
papryka czerwona 10 szt
ryż 20 dag
papryka mielona 4 dag
przyprawa uniwersalna 5 dag
sól 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz słowiański ( gjuwecz)

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na kawałki i obsmażyć na oleju z pokrojoną cebulą. Świeżą czerwoną paprykę zmielić, dodać do gulaszu, potrawę doprawić do smaku, zalać gorącą wodą lub bulionem i podgotować. Gdy mięso będzie pół miękkie, dodać pomidory i umyty ryż, po czym ponownie podgotować 20 minut.
Krok 1 - Gulasz słowiański   ( gjuwecz) foto
2
Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia i posypać mieloną papryką, przykryć i zapiec w temp. 200 stopni 15 minut .
Krok 2 - Gulasz słowiański   ( gjuwecz) foto
3
Gulasz słowiański najlepiej smakuje gdy jest dobrze ciepły.
Krok 3 - Gulasz słowiański   ( gjuwecz) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 30.01.2013 20:00
świetny
Poison1988 30.01.2013 19:27
wygląda smacznie :)
Marlenka.S 30.01.2013 19:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak