Gulasz rybny z papryką i czarnymi oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    40 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    2 łyżki
  • szalotki

    2 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • żółta papryka

  • oliwa

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • bulion rybny

    1/2 litra
  • czarne oliwki

    5 dag
  • koperek

  • kapary całe Smak

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłucz, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny, lekko posól, panieruj w mące.
Szalotki obierz, podziel na połówki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory pokrój na cząstki, paprykę na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej oliwę, na niej smaż rybę ok. 5 min. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu smaż 5 min szalotki, czosnek i paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj laur i koncentrat pomidorowy. Dołóż cząstki pomidorów, podlej bulionem, dodaj ryby. Duś kolejne 5 min. Gulasz ponownie Przypraw, udekoruj koperkiem i kaparami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat