Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 500 g
por (biała część) 80 g
papryka czerwona 600 g
seler 140 g
marchew 200 g
pietruszka 50 g
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 płaskie łyżki
sól do smaku
olej 5 łyżek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 płaskiej łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz rybny

Filet z morszczuka pokroiłam na kawałki około 3 cm, posoliłam 1/2 łyżeczki soli i odstawiłam na godzinę.
Paprykę pokroiłam na płaty i upiekłam w piekarniku, aby ściągnąć z niej skórkę. Obraną pokroiłam w paski i podsmażyłam na oleju około 5 minut, dorzuciłam drobno pokrojony por,a po 2 minutach, kiedy zmiękł dodałam papryki w proszku.Smażyłam 30 sekund cięgle mieszając, żeby się nie przypaliła. Dolałam 1 l wody,wrzuciłam pokrojone pozostałe warzywa, ziarenko ziela angielskiego i listek laurowy, wsypałam 1/2 łyżeczki soli, gotowałam 20 minut. Dodałam filet i przecier pomidorowy, dosoliłam do smaku, a po 5 minut gotowania wlałam do zupy zawiesinę z mąki i 50 ml wody oraz wsypałam zioła prowansalskie. Całość gotowałam jeszcze 5 minut. Podałam z listkiem bazylii i grzankami w kształcie rybek.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula 30.12.2012 20:53
nigdy nie jadłam, chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak