Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz rybny
Paprykę pokroiłam na płaty i upiekłam w piekarniku, aby ściągnąć z niej skórkę. Obraną pokroiłam w paski i podsmażyłam na oleju około 5 minut, dorzuciłam drobno pokrojony por,a po 2 minutach, kiedy zmiękł dodałam papryki w proszku.Smażyłam 30 sekund cięgle mieszając, żeby się nie przypaliła. Dolałam 1 l wody,wrzuciłam pokrojone pozostałe warzywa, ziarenko ziela angielskiego i listek laurowy, wsypałam 1/2 łyżeczki soli, gotowałam 20 minut. Dodałam filet i przecier pomidorowy, dosoliłam do smaku, a po 5 minut gotowania wlałam do zupy zawiesinę z mąki i 50 ml wody oraz wsypałam zioła prowansalskie. Całość gotowałam jeszcze 5 minut. Podałam z listkiem bazylii i grzankami w kształcie rybek.
Smacznego :)