Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Pychota

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
koncentrat pomidorowy 1 puszka mała
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Pychota

Łopatke dokładnie myjemy, odcinamy to co tłuste. Kroimy w większą kosteczkę. Dusimy na patelni z 1/2 kostką masła. Na osobnej patelni podduszamy drobno posiekaną cebulkę i pieczarki ( pokrojone w nie za drobną kosteczkę). Gdy warzywa są podduszone dodajemy do mięsa. Podlewamy małą ilością wody, dodajemy kostkę rosołową i pozostałe przyprawy ( majeranek, pieprz). Dusimy aż mięso będzie miękkie. Cały czas podlewamy. Dodajemy 1 małą puszkę koncentratu pomidorowego rozrobionego z wodą ( około 1/2 szklanki wody). Następnie podbijamy śmietaną i mąka. Doprawiamy kucharkiem. Można podawać posypane koperkiem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.11.2010 10:50
pyszne mięsko!
Margo1 29.11.2010 19:23
lubię gulasze
Kate131 29.11.2010 11:02
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak