Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Porter

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
Porter Bałtycki 0,5 l
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól
pieprz
ziele angielskie 2 ziarenka
cząber
Bazylia suszona Prymat
Owoc jałowca cały Prymat 2 ziarenka
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Porter

Mięso kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Cebule siekamy, marchewkę i pietruszkę ścieramy drobno. Mięso smażymy wraz z cebulą. Pod koniec smażenia jak już prawie woda wyparuje dodajemy warzywa.
Zalewamy piwem dodajemy resztę przypraw zamieszamy i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Po godzinie dodać pokrojoną w kostkę kromkę chleba i zamieszać.
Najbardziej lubie podawać gulasz ten z kaszą gryczaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 01.07.2016 00:45
ciekawy, piwny gulasz :)
Lucan 16.01.2015 23:23
No, no, ktoś wie do czego się nadaje dobre piwo oprócz picia :) Przepis sprawdzę :)
kasienka23 20.02.2013 21:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak