Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
mięso gulaszowe 1/2 kg
mąka 1-2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kostka pieczeniowa 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
jajko 1 szt
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Mięso gulaszowe obtaczamy w mące ( po to,żeby później nie zagęszczać sosu). Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Gulasz pod pierzynką foto
2
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek – podsmażamy. Wszystko zalewamy wodą, dodajemy kostkę pieczeniową i przyprawy.
Krok 2 - Gulasz pod pierzynką foto
3
Dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje.

Gotowe mięso przekładamy do kokilek.
Krok 3 - Gulasz pod pierzynką foto
4
Gulasz przykrywamy ciastem francuskim ( Ja przed nałożeniem gulaszu, do ciasta francuskiego przyłożyłam kokilki i wycięłam kształt).
Krok 4 - Gulasz pod pierzynką foto
5
Ciasto smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 5 - Gulasz pod pierzynką foto
6
Zapiekamy w piekarniku 180 stopni ok 15 minut.
Krok 6 - Gulasz pod pierzynką foto
7
Smacznego!!!
Krok 7 - Gulasz pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.02.2014 00:15
bardzo ciekawy przepis
kasienka23 03.02.2014 18:55
fajny pomysł na gulasz!
marcia7 03.02.2014 18:02
pięknie podany
Mniam 03.02.2014 17:56
Bardzo fajny pomysł. Smaczne musiało być.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak