Gulasz po węgiersku z ziemniakami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    600 gram
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • ziemniaki

    400 gram
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1 łyżka
  • bulion wołowy

    1/2 litra
  • olej do smażenia

  • Majeranek suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić w kawałki ok 2 cm. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso. wrzucić cebulę, lekko zeszklić. Całość doprawić solą, papryka ostrą, pieprzem, dodać przyprawę do gulaszu, ziele angielskie i majeranek, podlać wywarem wołowym ( ok. ½ litra) Dusić na małym ogniu ok 1 godz.
Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Paprykę oczyścić pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skorki i pokroić. Warzywa dodać do garnka ok 20 minut przed końcem duszenia mięsa
Gotowy gulasz doprawić do smaku.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.02.2018 03:01
Dobry gulasz.
adelajda 29.11.2017 13:25
Super rozgrzewająca potrawa :)
Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:09
Pyszny i kuszący gulasz.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat