Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z łopatki 80 dag
cebula biała 3 szt
czosnek 1 ząbek
bulion 1 litr
jałowiec 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę.
Krok 1 - Gulasz po węgiersku foto
2
Następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu aż nabierze rumianego koloru.
Krok 2 - Gulasz po węgiersku foto
3
Następnie podsmażamy cebulę obraną i pokrojoną w plasterki z dodatkiem czosnku obranego i przeciśniętego przez praskę oraz mieloną papryką. Potem dodajemy do mięsa i przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Gulasz po węgiersku foto
4
Dodać pokrojoną kapustę, podlać bulionem i dodać kminek, a także jagody jałowca i dusić do miękkości na małym ogniu
Krok 4 - Gulasz po węgiersku foto
5
Podawać z pieczywem i jeśli trzeba na końcu doprawić jeszcze do smaku.
Krok 5 - Gulasz po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.08.2013 07:27
fajny przepis
Róża1 12.08.2013 17:26
moje smaki:-) , pyszny
Katarzyna59 06.06.2013 08:03
bardzo smaczne
IwonaDD 06.06.2013 07:56
ja chyba inaczej robię,ale każdy ma swój patent :) wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak