Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

4.0
(22)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
szynka wp bez kości 60 dag
boczek wędzony 30 dag
cebule 2 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 3 ząbki
pomidor 1 szt
smalec 2 łyżki
sól, pieprz
ocet 1 łyżka
cukier 1 szczypta
parówki 3 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Fasolę zalać wodą i moczyć całą noc. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Boczek pokroić w kostkę, a parówki w plasterki. Podsmażyć na smalcu. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Warzywa oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wraz z fasolą dodać do mięsa. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić, zalać wodą i dusić na małym ogniu ok. 1,5 godz. Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełniać wodę. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę pomidora, dodać ocet, szczyptę cukru, doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.04.2014 18:29
bardzo pożywne
as28 28.03.2014 21:22
bardzo lubię gulasze
Lidka19880 24.01.2014 12:46
smakowicie wygląda.
adelajda 22.11.2013 16:33
taki gulasz to ja chętnie zjem !!!
Iwusia 05.05.2013 23:42
ale pychotka, przepis pierwsza klasa!
Cukiereczek13 22.11.2012 20:58
pysznie wygląda ;)
Zdzisław 22.11.2012 18:38
dobry i syty
manaika 22.11.2012 17:12
super
artur7 22.11.2012 16:55
smacznie i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak