Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz po węgiersku

Pokrojoną w krążki cebulę zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka, Mięso pokroić w cienkie paseczki, obsmażyć na tłuszczu i dodać do cebuli. Dodać przyprawę KUCHAREK, majeranek, wlać 2 szklanki wody i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do mięsa, dodać paprykę i gotować 3 min. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sosu jest zbyt dużo, trzeba go odparować. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Wanda6 04.10.2011 23:36
smaczne danie
Anna146 11.08.2011 06:38
apetycznie wygląda
Iwona51
Iwona51 01.08.2011 20:28
pycha
gosia561 26.06.2011 16:40
ten jest super
agnieszka214 21.04.2011 09:43
smaczne
marcia71 11.04.2011 11:12
uwielbiam gulasz z plackami
Jaheira11 11.03.2011 10:25
pyszności
Jastinka 05.03.2011 21:58
smaczne
nikusonka 16.02.2011 23:35
pyszności
gosia561 12.02.2011 23:34
po węgiersku to musiał by być ostry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat