Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po myśliwsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,2 kg
cebula 1 duża
grzyby suszone 1 garść
Owoc jałowca cały Prymat 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po myśliwsku

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Krok 1 - Gulasz po myśliwsku foto
2
Grzyby suszone namoczyć w letniej wodzie.
Krok 2 - Gulasz po myśliwsku foto
3
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć. Dodać listki laurowe i ziarna jałowca, obsypać majerankiem, pieprzem i solą. Całość smażyć aż odparuje woda.
Krok 3 - Gulasz po myśliwsku foto
4
Mięso obsypać mąką pszenną i wymieszać. Podsmażyć. Wlać 2-3 szklanki wody (w zależności ile chcemy mieć sosu) i gotować na małym ogniu.
Krok 4 - Gulasz po myśliwsku foto
5
Dodać namoczone grzyby wraz z wodą i całość dusić, aż mięso będzie mięciutkie.
Krok 5 - Gulasz po myśliwsku foto
6
Jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku. Można też dodać śmietany do sosu.
Krok 6 - Gulasz po myśliwsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.08.2015 21:07
bardzo smaczny taki gulasz
Aannkaa82 15.08.2015 20:23
Apetyczne miesko, uwielbiam takie gulasze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak