Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz po meksykansku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI
żółta papryka 1 szt
czosnek 3 zabki
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat
saól pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
bulion drobiowy 1 szt
mięso mielone z indyka 700 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz po meksykansku

Indyka kroimy w kostke posypujemy papryka i przesmazamy na oliwie na złoty kolor.Odstawiamy.Papryke kroimy w kostke cebule w piórka.Na oliwie podsmazamy cebule,dodajemy papryke.Warzywa wrzucamy do miesa i zalewamy 1,5 szkl wrzacego bulionu.Dodajemy posiekany cvzosnek i papryke chili.Dusimy na małym ogniu az mieso zmieknie.Dodajemy czerwona fasole,koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak