Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po meksykańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1/2 kg
kukurydza 1/2 puszki
cebula 2 szt
kostka mięsna 1 szt
ketchup 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
przyprawa do dań meksykańskich
mąka 3 łyżeczki
fasola 1/2 puszki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po meksykańsku

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Obficie posypać przyprawą do gulaszu. Podsmażyć. Następnie przełożyć do brytfanki lub dużego garnka, dusić, podlewając wodą. Cebule pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa. Wrzucić kostkę mięsną . Dodać osączoną kukurydzę i fasolę. Dusić do miękkości, podlewając wodą. Doprawić. Zagęścić wodą z mąką. Podawać z ryżem lub kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.10.2013 23:42
pyszne jedzonko
Juleczka20 01.09.2012 10:07
napewno przepyszny
smakowita 20.06.2012 21:29
z pewnością smaczny !
KasiaK90 30.05.2012 09:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak