Gulasz po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek wieprzowy

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • fasola czerwona

    2 puszki
  • pomidory

    0,5 kg
  • czosnek

    6 ząbków
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • kolendra mielona

    1 łyżeczka
  • papryczki chili drobno pokrojo

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • oregano

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie z pokrojonymi w kostkę cebulami,dolewając niewielką ilość wody dusimy do miękkości.Dodać pomidory obrane z skórki ,czosnek przeciśnięty przez praskę,odsączoną fasolę i pozostałe składniki.Całość dusimy tak długo aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 28.03.2012 08:54
super
kuklik 21.02.2012 14:47
puchota
Ewa6274879 10.01.2012 12:34
na pewno jest bardzo smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat