Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz paprykowy z indykiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 50 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
kminek 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
majeranek
sól
pieprz
mąka
masło 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz paprykowy z indykiem

Kroki postępowania

1
Mięso pokrój w grubszą kostkę. Oprósz mąką.
Krok 1 - Gulasz paprykowy z indykiem foto
2
Podsmaż na maśle. Do mięsa wlej 1 litr wody. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Krok 2 - Gulasz paprykowy z indykiem foto
3
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Cebulę, pieczarki, marchewkę oraz pietruszkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie przygotowane warzywa dodaj do gulaszu. Gotuj do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie.
Krok 3 - Gulasz paprykowy z indykiem foto
4
Gulasz dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Krok 4 - Gulasz paprykowy z indykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.07.2014 21:36
fantastyczne danie
irenka 11.07.2014 21:21
pyszne jedzonko
Marta1986 11.07.2014 20:13
bardzo smaczne
Adamorek 11.07.2014 19:32
ciekawa wersja
Aleksandra/Olcia 11.07.2014 19:25
kolorowy mniam
Patriszja
Patriszja 11.07.2014 18:56
och mój faworyt dzisiejszego dnia :) super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak