Gulasz paprykowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    300 gram
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pieczareki całe

    150 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • pomidory

    1 puszka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarenka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz paprykowy foto
Wołowinę myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso aż się zrumieni z każdej strony.
Krok 2 - Gulasz paprykowy foto
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
Krok 3 - Gulasz paprykowy foto
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa i cebuli. Pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem i wlewamy na patelnię. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4 - Gulasz paprykowy foto
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Całość dusimy jeszcze 15 do 20 minut.
Krok 5 - Gulasz paprykowy foto
Przyprawiamy zielem angielskim, papryką słodką, solą, pieprzem i dodajemy listki laurowe.
DorotaZ
Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 11.03.2015 08:56
Mój ulubiony gulasz
adelajda 02.03.2015 12:19
Pyszny gulasz
romanrafal 01.03.2015 16:56
pyszne jedzonko
Bernadeta1 04.01.2015 22:46
bardzo lubię takie smaki
ice cubes 08.11.2014 15:43
Apetyczne danie :)
IwonaDD 08.11.2014 15:21
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat