Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz paprykowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 300 gram
cebula biała 1 sztuka
pieczareki całe 150 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pomidory 1 puszka
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Porada

Podajemy z pieczywem. SMACZNEGO!

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz paprykowy

Kroki postępowania

1
Wołowinę myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso aż się zrumieni z każdej strony.
Krok 1 - Gulasz paprykowy foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Gulasz paprykowy foto
3
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa i cebuli. Pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem i wlewamy na patelnię. Dusimy na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 3 - Gulasz paprykowy foto
4
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Całość dusimy jeszcze 15 do 20 minut.
Krok 4 - Gulasz paprykowy foto
5
Przyprawiamy zielem angielskim, papryką słodką, solą, pieprzem i dodajemy listki laurowe.
Krok 5 - Gulasz paprykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.03.2015 08:56
Mój ulubiony gulasz
adelajda 02.03.2015 12:19
Pyszny gulasz
romanrafal
romanrafal 01.03.2015 16:56
pyszne jedzonko
Bernadeta1 04.01.2015 22:46
bardzo lubię takie smaki
ice cubes 08.11.2014 15:43
Apetyczne danie :)
IwonaDD 08.11.2014 15:21
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak