gulasz paprykowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • pepperoni

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy pokroić w większą kostkę i doprawić soą oraz pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy.
Do cebuli dodajemy mieloną paprykę. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby się przykryło. Dodajemy listek laurowy i dusimy na małym ogniu.
Po około 50 minutach dodajemy pokrojoną w paski paprykę łącznie z pepperoni. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy aż mięso będzie miękkie. Sos można zaprawić odrobiną mąki i śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 18.11.2016 08:38
dobry gulasz
gusia1000 01.10.2014 19:20
Dobry na obiad.
Noruas 01.10.2014 17:09
To lubię ! palce lizać!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat