Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz paprykowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
pepperoni 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz paprykowy

Mięso należy pokroić w większą kostkę i doprawić soą oraz pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy.
Do cebuli dodajemy mieloną paprykę. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby się przykryło. Dodajemy listek laurowy i dusimy na małym ogniu.
Po około 50 minutach dodajemy pokrojoną w paski paprykę łącznie z pepperoni. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Dusimy aż mięso będzie miękkie. Sos można zaprawić odrobiną mąki i śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.11.2016 08:38
dobry gulasz
gusia1000 01.10.2014 19:20
Dobry na obiad.
Noruas 01.10.2014 17:09
To lubię ! palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak