Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz paprykowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula biała 1 duża
papryka czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
pepperoni 1 szt
papryka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz paprykowy

Kroki postępowania

1
Mięso kroję w kostkę posypuję solą ,pieprzem , podsmażam z cebulą pokrojoną w pióra, posypuję papryką mieloną
Krok 1 - gulasz paprykowy foto
2
do garnka wlewam wodę dodaję mięso,wrzucam liść laurowy i duszę
Krok 2 - gulasz paprykowy foto
3
po godzinie dodaję papryki pokrojone w paski
Krok 3 - gulasz paprykowy foto
4
Jak mięso i papryka są miękkie oddzielam mięso od wywaru, wywar przelewam do naczynia i miksuję ,dodaję ząbek czosnku.
Krok 4 - gulasz paprykowy foto
5
do garnka wlewam sos dodaję mięso ,doprawiam .
Krok 5 - gulasz paprykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 25.09.2014 08:02
moje smaki :)
Kolorowa 22.09.2014 20:25
ciekawy przepis ;)
Pani Domu 22.09.2014 14:24
apetyczny gulasz
Aannkaa82 22.09.2014 14:10
pyszności.. :)
Ania321 22.09.2014 14:10
Wygląda pysznie :)
kloruś 22.09.2014 14:09
wygląda bardzo apetycznie!
Wacław 22.09.2014 13:41
bardzo smaczny,moje ulubione smaki ,przepis na 5/5 :-)
monikalangier 22.09.2014 13:34
uwielbiam takie gulasze :)
Futka 22.09.2014 13:25
Przepyszny gulasz! Prezentuje się bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak