Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięsko na gulasz 500 g
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuka
Pomidory całe z puszki 1 sztuka
kminek 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
olej słonecznikowy 1 łyżka
smalec 1 łyżkia
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakownie

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz paprykowy

Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do pokrojonego w kostkę mięsa, dodajemy paprykę słodką, ostrą , kminek i olej słonecznikowy. Odstawiamy na ok 30 minut. Mięso wrzucamy na patelnię, dodajemy pomidory, cebulkę posiekaną drobno i paprykę pokrojoną w paski. Dusimy wszystko do zmięknięcia. Na smalcu na drugiej patelni przesmażamy paprykę słodką, aż zmieni kolor na ciemny, dodajemy do reszty składników i wszystko razem dusimy jeszcze ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak