Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz orientalny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
przecier pomidorowy 1/2 szkl
woda 1 szkl
śmietana 30% 1/2 szkl
czosnek 3-4 ząbki
cebula 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 1/2 łyzki
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz orientalny

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką i wrzucić do oleju rozgrzanego na patelni.
Krok 1 - Gulasz orientalny foto
2
Do mięsa dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę pokrojoną w kostkę, całość podsmażamy.
Krok 2 - Gulasz orientalny foto
3
Do podsmażonego mięsa wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy i curry, dusimy na wolnym ogniu.
Krok 3 - Gulasz orientalny foto
4
Po ok. 45 minutach dodajemy przecier pomidorowy, dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie.
Krok 4 - Gulasz orientalny foto
5
Do śmietany wlać łyżeczkę goracego sosu, tak zahartowaną dodać do mięsa. Całość zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!!
Krok 5 - Gulasz orientalny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak