Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz obiadowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 20 dkg
parówki 2 szt
pieczarki 15 dkg
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 1/2 szkl
papryczka chili 1 szt
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz obiadowy

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką. Cebulę zeszklić, dodać mięso i posiekaną papryczkę chili, podsmażyć, zalać 1 szklanką wrzątku i winem. Przykryć. Dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Kiedy mięso zmięknie dodać pokrojone pieczarki. Gotować przez 10 minut, pod koniec gotowania dodać okrojone parówki. Podawać na przykład z ryżem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.09.2015 20:37
Lubię taki gulasz
agnieszka214 06.09.2015 20:27
dla mnie super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak