Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsny z fasolą i papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyzeczka
olej 6 łyżek
cebula 1 szt
natka pietruszki kilka łyżek
pieprz do smaku
woda 100 ml
chili szczypta
mąka pszenna 3 łyzki
fasola czerwona 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
papryka konserwowa mały słoik( 330 ml)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsny z fasolą i papryką

Łopatkę kroimy na małe kawałki posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem i podpiekany na oleju około 10 minut. Cebulę kroimy w grubą kostkę i dodajemy do mięsa, podpiekamy jeszcze 5 minut, często mieszając, aby mięso się nie przypaliło.Po tym czasie mięso podlewamy szklanką wody i dalej dusimy jeszcze 10 minut aby przyprawy z patelni się całkowicie rozpuściły a woda była brązowa. 2. Mięso przekładamy do garnka, wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy osączone z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną paprykę w paski i gotujemy do miękkości około 40 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli, i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do wody wsypujemy mąkę, mieszamy i dodajemy 2 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak