Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno-pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 czt
mąka 4 łyżki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno-pieczarkowy

Mięso umyć i pokroić na kwadraty, obtoczyć w mące z każdej strony, usmażyć na gorącym oleju. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć chwilkę. Do mięsa dodać pieczarki z cebulką oraz drobno pokrojoną paprykę i przyprawy. Zalać wodą i dusić ok 35 min. Jeśli sos będzie zbyt rzadki sos, dodać łyżkę mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 28.01.2013 11:56
uwielbiam, super
marta1371 27.01.2013 23:03
Jutro robię ten gulasz
stokrotka 27.01.2013 22:41
pyszny obiadek.
Justyna Jussstiii 27.01.2013 22:09
pychota
kasiaw 27.01.2013 21:50
smaczne
Noruas 27.01.2013 21:43
bardzo lubię gulasze, a Tobie udało się jeszcze apetycznie go podać.. oj... jestem głodna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak