Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz mięsno-pieczarkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
pieczarki 30 dkg
cebula 2 szt
olej
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz mięsno-pieczarkowy

Kroki postępowania

1
pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy na oleju, przekładamy do miseczki, cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, przekładamy do miseczki,
mięso kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, dodajemy przyprawy i podlewamy odrobiną wody
Krok 1 - gulasz mięsno-pieczarkowy foto
2
do mięso dodajemy pieczarki i cebulę, solimy - podlewamy wodą i dusimy do miękkości
Krok 2 - gulasz mięsno-pieczarkowy foto
3
po około 45-55 minutach potrawę doprawiamy do smaku i podajemy.
Krok 3 - gulasz mięsno-pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 16.04.2013 18:53
smaczna potrawa
Krystyna32 28.12.2012 07:46
pycha
adelajda 22.12.2012 07:42
lubię taki zestaw !
Poison1988 21.12.2012 23:24
uwielbiam taki :)
Ewa6274879 21.12.2012 22:56
mmm pycha :)
ziutula
ziutula 21.12.2012 21:36
smacznie
IwonaKa 21.12.2012 21:03
pycha,lubie taki gulasz
Iwka 21.12.2012 20:51
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak