Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno warzywny z pęczakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 200 g
mięso cielęce z łopatki 150 g
pasta peperoni 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
grzyby leśne 100 g
seler naciowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
curry 1 łyżeczka
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
kasza pęczak 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno warzywny z pęczakiem

Mięso kroimy w kostkę 2cm x 2cm i przesmażamy na klarowanym maśle razem z poszatkowaną cebulą .

Gdy soki odparują i mięso zacznie się przypiekać dodajemy wszystkie przyprawy ,ciągle mieszając je smażymy dalej .

Następnie zalewamy wodą ok 1L i dodajemy pokrojone grzyby paprykę i pastę peperoni ,nastepnie poszatkowany seler naciowy i dusimy na małym ogniu ok 1h do odparowania soku i zmięknięcia mięsa .


Na koniec lekko zagęszczamy mąką i śmietaną mięszając je obie z odrobiną sosu w kubku ,po czym wlewamy do całości i zagotowywujemy ok 1 min.

Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.04.2014 14:48
Danie super!
Anna133 26.04.2014 07:29
o tak wyszedł smaczny i dość wyrazisty a do tego ostry
norweska20 26.04.2014 00:22
bardzo lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak