Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz "mexicana"

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1
pieczarki 15 dag
fasola czerwona 1/3 puszki
kukurydza konserwowa 1/3 puszki
pomidory krojone z puszki 1
papryczka chilli 1
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz "mexicana"

Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy umyte, pokrojone pieczarki i papryki. Dusimy razem ok 10 min. Pomidory miksujemy na gładko i zalewamy kurczaka z warzywami. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 20 min od czasu do czasu mieszając. Dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Podajemy ryżem bądż kaszą i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 03.03.2014 21:28
moco paprykowa nutka :) taki gulasz lubimy najbardziej
Maria 70 03.03.2014 18:11
Gulasz super.
patryska76 03.03.2014 15:59
Smaczny taki gulasz ;-)
Rafcio 03.03.2014 15:27
ślicznie się prezentuje
Rafał10 03.03.2014 14:49
ale świetnie się prezentuje :) Idealnie jak dla mnie !
malaczarna23 03.03.2014 14:22
pyszniutki gulasz
Christopher 03.03.2014 13:55
Ładnie i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak