Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz jagnięcy po Podlasku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona 10 dag
cebula 4 szt
bulion 1/2 l
pomidory 3 szt
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji
jagnięcina 70 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz jagnięcy po Podlasku

1. Mięso umyj i pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę obierz, a następnie pokrój ją na dość grube plasterki, słoninę pokrój w drobną kostkę.
2. Słoninę wytop w głębokim rondlu, dodaj do niej jagnięcinę i szybko razem podsmaż. Następnie dodaj cebulę i chwilę smaż, mieszając. Przykryj i duś ok 10 min.
3. Sparz pomidory, obierz je ze skórki. Następnie pokrój je na ćwiartki. Do mięsa wlej bulion, dodaj pomidory, wymieszaj. Duś razem pod przykryciem, mieszając przez ok. 2 godz. Przypraw solą.
4. Gotowy gulasz przelej do dużej wazy. Udekoruj natką. Podawaj np. z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.01.2014 07:02
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak