Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz indyczy z warzywami i pieczarkami

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy bez kości 500 gram
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 300 gram
śmietana 30% 50 mililitr
czosnek 2 ząbek
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczka
sól do smaku
tymianek 1 łyżeczka
seler naciowy 1 łodyga
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz indyczy z warzywami i pieczarkami

Na oleju zarumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać mięso, doprawić solą i smażyć do zarumienienia. Dodać pokrojony seler naciowy, marchew pokrojoną w półplasterki i pieczarki podzielone na ósemki. Smażyć krótką chwilę. Dołożyć pokrojoną paprykę i zalać wszystko wodą, w takiej ilości, aby zakryła składniki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Dusić do miękkości około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać łyżkę masła i śmietanę. Wymieszać do połączenia się składników. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę i dodać do gulaszu. Wymieszać i podgotować do zagęszczenia się sosu. Gulasz podawać z kaszą, makaronem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 29.11.2015 09:11
bardzo smakowicie podane
staropolanka5 06.05.2015 14:02
super gulasz
EmciaPichci 14.02.2014 08:13
uwielbiam wszelkie gulasze :)
magdziorka6 16.06.2013 19:35
pyszny gulasz
Gracer 16.06.2013 11:56
super, zjadłbym taki, wręcz zjadłbym dwie miseczki a nie jedną :D
IwonaDD 16.06.2013 10:34
bardzo fajny i smaczny obiad :)
aisoglam 16.06.2013 10:32
Apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak