Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz indyczy z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 2 kg
papryka czerwona 2 duże
cebula biała 2 duże
włoszczyzna suszona 2 łyżki drobna
mąka pszenna
Sól czosnkowa jodowana Prymat
mleko 100 ml
czosnek 3 ząbki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz indyczy z papryką

Mięso indycze pokroić w dowolną kostkę, obsmażyć na suchej patelni teflonowej, nie rumieniąc.
Dodać grubo posiekaną cebulę, lubczyk, posiekane suszone pieczarki, suszoną włoszczyznę i wszystko zalać gorącą wodą - dusić do miękkości mięsa.
W międzyczasie doprawić solą czosnkową, kminkiem i pieprzem, a pod koniec, kiedy mięso jest prawie miękkie, dołożyć pokrojoną drobno paprykę.
Dusić do miękkości mięsa, a następnie zagęścić sos zawiesiną z mąki pszennej i zimnego mleka.
Zagotować, stale mieszając - dodać posiekany drobno czosnek i doprawić ostatecznie solą i pieprzem.

Podawać z makaronem, ulubioną kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 09.02.2013 11:49
uwielbiam takie dania:)
Adrian3 08.02.2013 15:30
szybko i smacznie:)
miki47 08.02.2013 11:26
ciekawy
AURELKA 08.02.2013 11:17
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak