Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz fasolowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

p?czak 25 dag
czosnek 2 z?bki
cz?ber 1 ?y?eczka
Majeranek suszony Prymat 1 ?y?eczka
olej 1 ?y?ka
sól
pieprz
bulion 1 kostka
boczek wędzony 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz fasolowy

Fasol? op?uka?, zala? wod? i odstawi? na noc do namoczenia. Os?czy?, zala? ?wie?? wod?. Doda? cz?ber i majeranek. Gotowa? 45 minut. Dosypa? p?czak. Wkruszy? kostk? bulionow?, doda? sól, pieprz i doda? tyle wody, aby fasola z kasz? by?y zakryte 3 cm warstw? p?ynu. Gotowa? 30 minut, uzupe?niaj?c wod?. Cebul? i czosnek obra?, posieka?. Boczek pokroi? w kostk?. Na patelni rozgrza? olej, zeszkli? cebul? z czosnkiem. Doda? boczek i zrumieni?. W?o?y? do kaszy z fasol?, wymiesza? i dusi? razem 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak