Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Eli z serc wołowych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wołowe 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Eli z serc wołowych

Pozostałe składniki:

8 łyżek oleju
2 cebule
6 ząbków czosnku
1 łyżka przyprawy do gulaszu
1 kostka mięsna
1 łyżeczka papryki słodkiej
2 liście laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
pieprz
maggi
2 łyżki mąki pszennej

Serca wieprzowe umyć,zalac wodą,dodać 3 liście laurowe,6 ziarenek ziela angielskiego,kucharek do smaku i gotować do miękkości.Ugotowane serca wyjąć z wywaru,ostudzić,oczyścić z żyłek,tłuszczu i pokroić w kostkę.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W dużym,szerokim rondlu rozgrzać olej,wrzucić pokrojone serca i chwilę przesmażyć.Do serc dodać cebukę,czosnek,2 liście laurowe,4 ziarenka ziela angiekskiego i jeszcze chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać pozostałe przyprawy i dusic 15 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 12.02.2011 10:37
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak