Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z pieczarkami

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieczarki 8 sztuka
cebula 1 sztuka
woda 1 szklanka
majeranek 1 szczypta
olej 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z pieczarkami

Kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i oprószamy go papryką słodką i ostrą - smażymy na złoto, dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek, smażymy minutę.
Zawartość patelni przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i dolewamy przecier, pokrojone pieczarki i przyprawy. Przykrywamy naczynie i dusimy wszystko ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.10.2015 08:56
Drobiowego gulaszu jakoś nie robię.
marzencia2007 09.07.2013 11:36
świetny przepis, na pewno dobrze smakuje
Jastinka 05.09.2012 21:38
ciekawe
babcia
babcia 03.06.2012 11:10
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak