Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
fasolka szparagowa 1 garść
groszek mrożony 1/2 szklanki
marchew 1 szt
cebula 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
czosnek ząbki 1 szt
przyprawa gyros 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

Lekkie danie w sam raz na lato, do wykonania w zaledwie pol godziny.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pokroić w kostkę, natrzeć przyprawa do gyrosa i rozgniecionym czosnkiem. Podsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką foto
2
Z fasolki odciąć końcówki i opłukać ją na durszlaku. Marchew i cebulę obrać i pokroić: marchew w półplasterki, a cebulę w ćwierć plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić ją dość drobno.
Krok 2 - Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką foto
3
Zrumienione mięso zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, fasolkę, paprykę i marchew.
Krok 3 - Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką foto
4
Mięso z powrotem dodać na patelnię do warzyw, podlać wodą (ok. 200 ml), dodać przyprawy i dusić do miękkości warzyw i mięsa. Na samym końcu dodać mrożony groszek, a następnie koncentrat pomidorowy. Zagotować, ewentualnie doprawić. Podawać z ryżem. Smacznego!
Krok 4 - Gulasz drobiowy z fasolką szparagową i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak