Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżeczki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2-3 ziarnka
cebula 1 szt
mąka 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
Udziec z indyka pokroić w dość drobną kostkę .
Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
Cebulę obrać ,pokroić w kostkę .
Krok 2 - Gulasz drobiowy foto
3
Cebulę podsmażyć na tłuszczu , dodać liść laurowy ,ziele angielskie .
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto
4
Po chwili włożyć pokrojone mięso , smażyć najpierw na większym gazie do momentu aż się zamkną pory i mięso nabierze koloru .
Krok 4 - Gulasz drobiowy foto
5
Wlać bulion lub wodę i dusić na małym ogniu do miękkości , w czasie duszenia gdy płyn odparuje uzupełniać .Przyprawić solą , przyprawą do indyka ,kucharek . Dodać pieprzu do smaku .
Krok 5 - Gulasz drobiowy foto
6
Jak będzie miękkie mięso ,zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką , zagotować ,Podawać do ziemniaków lub z chlebem .
Krok 6 - Gulasz drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 20.12.2016 17:45
pyszny gulasz
Futka 19.12.2016 22:52
Bardzo smaczny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak