Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo-warzywny w sosie pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka ok. 800 gram
pieczarki 500 gram
cebula 1 duża
pietruszka 2 korzenie
marchewki 3 duże
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 100 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo-warzywny w sosie pomidorowym

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Pieczarki i cebulę solimy, następnie dusimy na małym ogniu. Pod koniec odparowujemy i odstawiamy. Filety myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Do dużego garnka wlewamy ok. 2 szklanki wody, wrzucamy usmażone mięso i pieczarki z cebulą. Gotujemy pod przykryciem. Por kroimy w plastry, natkę pietruszki siekamy. Marchew, korzeń pietruszki i selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem podsmażamy na odrobinie oleju, a następnie wrzucamy do garnka z mięsem i pieczarkami. Całość gotujemy ok. 45 minut (w międzyczasie dodając wody, aby się nie przypaliło). Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 21.11.2014 15:26
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak