Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo-bananowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
banan 3 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup pikantny 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo-bananowy

Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i zrumienić na rozgrzanym oleju. Następnie zalać szklanką bulionu i dusić powoli przez 20 minut. Na czystą patelnię wlać odrobinę wody, włożyć pokrojone banany i lekko rozgotować. Wsypać przyprawy, dodać ketchup, połączyć z mięsem, dusić jeszcze przez 10 minut i podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 16.08.2015 21:59
banana z mięsem,to jeszcze nie próbowałam,może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak