Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z selerem naciowym i marchewką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce z łopatki 500 g
cebula biała mała
marchewka 3 średnie
seler naciowy 3-4 łodygi
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z selerem naciowym i marchewką

Mięso pokroić niezbyt drobno i lekko obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać posiekaną cebulę, posolić i jeszcze chwilę razem przesmażyć. Dolać niewielką ilość gorącej wody, nakryć garnek i dusić mięso niemal do miękkości.
Kiedy mięso wyraźnie zmięknie dodać marchewki pokrojone w kosteczkę i łodygi selera pokrojone w krążki - doprawić i dusić do miękkości.
Gotowy sos lekko zagęścić mąką pszenną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 07.12.2015 09:50
Na pewno bardzo smaczna propozycja!
Ewelina1991 07.12.2015 08:17
smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak